• "Vriend en vijand worden steeds met open armen ontvangen."
  • "Met de camera in de hand gaat met door het ganse land."
  • "Met de fiets in de hand gaat met door het ganse land."
  • "Met de camera in de hand gaat met door het ganse land."
  • "Met de camera in de hand gaat met door het ganse land."
  • "Met de camera in de hand gaat met door het ganse land."
  • "Als je beter scoort dan gemiddeld, zal je nooit zonder werk vallen!"
  • "Het maakt niet uit wat je doet, maar hoe je het doet!"

Biografie

Paul Van Welden is getogen in het tijdperk van de hippies. Bij de gevestigde maatschappij kregen zij het imago van losbandige, seksbeluste, blowende jongeren, met lange haren en baarden en gekleed in felgekleurde kleding. Maar dat beeld doet tekort aan deze tegencultuur, die ook veel nieuwe muziek, andere vormen van kunst en verfrissende nieuwe denkwijzen heeft voortgebracht. Er waren ook jongeren die qua haardracht op hippies leken, maar beslist niets te maken wilden hebben met de "halfzachte" hippiecultuur. Zoals Paul Van Welden. Zijn kleding was ook veel soberder. Hij werd liever "progressieveling" genoemd.

De eerste vier levensjaren bracht Paul Van Welden werden door in Borgerhout, bij Bompa De Laet, in de reuzenpoort 4. Het huis is ondertussen gesloopt en vervangen door een modern pand.

De jeugdjaren van Paul Van Welden werden doorgebracht in Vilvoorde, in de Teniersstraat 36a (wijk Kassei, waar opa Sam (de papa van Paul) nog steeds woont.

De studententijd heeft Paul Van Welden doorgebracht in hartje Brussel, in het Hoger Instituut voor Wetenschap en Kunst, waant hij zich bekwaamde in architectuur, foto en film. Als definitieve vestiging koos Paul Van Welden de landelijke gemeente Zemst, op een wandelafstand van Mechelen en Vilvoorde. Deze locatie zorgt voor een snelle verplaatsing naar alle uithoeken van Vlaanderen. Zonder fileleed. In minder dan 25 minuten staat hij in Antwerpen, Leuven of Brussel.

Op voordracht van de minister heeft het Zijne Majesteit Koning Filip behaagd, als blijk van erkentelijkheid voor bewezen diensten, bij KB van 19-11-2013 met rangneming op 15-11-2013, de Gouden Medaille der Kroonorde te verlenen aan de heer Paul Van Welden, Architect te Weerde.

Op 19-11-2013 kreeg hij aanvullend het Bijzonder Ereteken Eerste Klasse.

Als bijkomende onderscheiding kreeg Paul Van Welden het label van Energiebewust architect toegewezen.